Dagindeling bij Masy Dressage

Dagelijkse Routine op stal

7u30. Stallen en paarden controleren, hooi en voeder geven volgens rantsoen nodig voor elk paard. We hechten er belang aan dat de paarden rustig kunnen eten geduurende minsten een uur.

8u30. Start met het fatsoeneren en opstrooien van de stallen, staldekens al dan niet afnemen (seizoen) en paarden klaarmaken voor ochtendwandeling of weidegang.

9u30. Alles is netjes opgekuist, Thomas verzorgt zijn eerste paard en gaat in training. Na elke trainingssessie worden de paarden gewassen en netjes verzorgt. Paarden worden elk op hun niveau getraind en geconditioneerd al dan niet in samenspraak met de eigenaars. Het is een intensief komen en gaan van stal naar wasplaats, op en afzadelen, poetsen, verfrissen na de training en met fleece deken terug op stal zetten. Tussendoor nuttigen we zelf ook nog een hapje en een drankje.

17u00. De namiddag besteden we voornamelijk aan het onderhoud van zadels, hoofdstellen, singels, dekens en zadeldoeken in en uit de wasmachine, de poetsplaats, de piste, controle van de weideafspanning en allerlei.

18u00. Eigenaars komen op het erf voor privé lessen met hun individueel paard.

19u30. Avondvoedergang en extra hooi voor de nacht. Het erf opkuisen, alles controleren voor de volgende dag en de paarden kunnen in alle rust van hun avond genieten.

20u00. Grooming van alle paarden, staldekens terug opleggen, stallen controleren (drink- en voederbekkens). Indien nodig slepen we de piste en verzorgen we de paddocks. Nabespreking van de dag en alle to do’s netjes noteren voor de volgende dag.

22u00. Alle lichten uit..

Wekelijkse Routine

Alle werkdagen worden alle paarden verzorgt zoals boven beschreven.

Donderdag en Zaterdagvoormiddag is rustdag voor de trainingspaarden en krijgen ze weidegang.

Zondag is concoursdag.